W barwach jesieni.

Na dzisiejszym porannym talerzu zagościła nam rybka w wydaniu ekspresowym jak na świeżo upieczoną studentkę przystało :D
























Pasta z makreli 
-1 makrela wędzona 
-pół puszki fasolki czerwonej
-2 łyżki kukurydzy
-pół cebuli
-przyprawy do smaku
Naszą rybę należy obrać i następnie ją rozdrobnić. Pokroić cebulę w kostkę, dodać fasolę i kukurydzę oraz przyprawy i pasta gotowa.
Nie dość, że przygotowuje się je w 5 minut to jeszcze posiada tyle korzystnych dla naszego zdrowia właściwości :) Makrela posiada duże ilości selenu, który znacząco wpływa na nasz układ immunologiczny chroniąc nas przed przeziębieniami, przed którymi musimy się strzec w obecnym okresie.Oczywiście nie mogło u mnie zabraknąć jajek o poranku, które w połączeniu z kromkami ciemnego chleba w wydaniu z białym serem półtłustym i ogórkiem kiszonym zostały zmiecione z talerza jeszcze szybciej niż zostały przyrządzone :)
Ponadto dodatek fasoli czerwonej dodatkowo wzbogacił nasz posiłek w białko roślinne i polecany zwłaszcza dla naszych panów cynk :)

*Idź tam, gdzie prowadzi cię serce, inaczej utracisz wszystko*R.Riordan

Komentarze

Popularne posty